спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Родена е на 7 август 1966 г. в Русе. През 1984 г. завършва със златен медал Руска езикова гимназия „Максим Горки“ в Русе. През 1988 г. завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професорите Сашо и Цветана Стоянови

Още по време на следването си се снима във филмите „Сляпа събота“, „По здрач“ и „Време разделно“, като в първите два играе главна роля.

Започва театралната си кариера в Сливенския драматичен театър в „Опакометаморфози“ по поемите на Валери Петров, „Добрият човек от Сечуан“ на Бертолт Брехт и „Илюзията“ на Пиер Корней. Има около петнадесет други роли в продължение на четири сезона.

От 1992 г. е актриса в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, където работи с режисьори като Гриша Островски, Теди Москов, Галин Стоев, Иржи Менцел, Маргарита Младенова, Андрей Аврамов, Елена Цикова, Борислав Чакринов, Иван Добчев и други.

Павлова играе ролята на Гълъбина Чеканова в сериала „Столичани в повече“, който се снима от 2011 г. Също така участва в някои епизоди на „Комиците“.

Кариера в дублажа

Павлова започва да се занимава с дублажи през 1992 г., когато Кирил Варийски, тогава неин колега в Сатиричния театър, я води на проби в БНТ. Едни от по-известните филми, за които дава гласа си, са „Отнесени от вихъра“ и „Английският пациент“, а някои от по-известните сериали с нейно участие са „Само за снимка“ и „Двама мъже и половина“ (в първи сезон).

Свързани публикации
Артисти
Новини