спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Калин Сърменов е завършил е Кинорежисура в класа на Мариана Евстатиева и Актьорско майсторство в класа на Гриша Островски. През октомври 2017 г. Сърменов е избран за директор на Сатиричния театър.

Калин Сърменов е актьор, режисьор, музикант и художник. Завършил е ВИТИЗ в класа на проф. Гриша Островски, а режисура при Мариана Евстатиева. След като се дипломира, играе един сезон в пазарджишкия театър, но решава да се върне в София, където с група прятели основават частния театър “Алтернатива”. Играл е много различни и съвсем несравними роли – от “Службогонци” до “Архитекта и императора на Сирия”. В момента зрителите могат да го видят само в представлението на сцената на Сатиричния театър “Вечеря за тъпаци”, “Терапевти”, “Телевизионна мрежа”

Калин е и сред основателите на култовата рок група от 90-те години – “Контрол”, където е автор и на голяма част от песните. По-късно същите хора основават и групата “Чувал чувал”. Заедно са близо 10 години, а Калин споделя, че рокът остава голямата му страст.

Участвал е в множество реклами и от 15 години е собственик на рекламна агенция и студио за производство на рекламни клипове.

Свързани публикации
Артисти
Новини