спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

“Тъпи ентусиасти” от Теди Москов и Симон Шварц

Последната постановка на Теди Москов „Тъпи ентусиасти“ в Сатиричния театър е създадена като текст в сътрудничество със Симон Шварц, както и предишната „Редки тъпанари“. Представлението е в познатата стилистика на Теди Москов – сценографията е бутафорна и лаконична, маркиращ знак за условно картографиране на пространството на сцената, а актьорската игра е изпълнена с импровизации, гегове, каламбури, пародиране, преувеличени жестове и интонации. Сценограф е Николай Нинов, а автор на костюмите Боряна Семерджиева.

Николина Делева – kultura.bg

Нарекли сме градчето, в което разполагаме действието, „Балкан Карашък“. Заселили сме го с четири общности – българска, арменска, еврейска и турска. Лидерите на всяка една от тях сме заразили с комедиен патриотизъм и сме ги вкарали в смешна надпревара помежду си. Победител ще е този, който направи най-много деца в своя етнос. Но деца не се появяват, макар и кметът да е издал заповед за задължително сношение веднъж седмично. Мъжете са девствени и непохватни, а с жените, останали по тия места, не бихте искали да флиртувате. Как да излезем от тази ситуация?

Теди Москов

Постановка Теди Москов
Асистент режисьор Атанас К. Атанасов
Декор Николай Нинов
Костюми Боряна Семерджиева
Музика Антони Дончев
Фотограф Темелко Темелков

Участват Христо Гърбов, Роберт Янакиев, Симеон Гълъбов, Васил Грънчаров, Димитър Баненкин, Кирил Бояджиев, Маргарита Хлебарова, Мирослава Върбанова, Стефания Кочева, Добрина Гецова, Йорданка Стефанова

Свързани публикации
Артисти
Новини