спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Спектакъл
В очакване на Годо

В очакване на Годо – Театър Българска Армия

Двама души чакат до едно дърво. Чакат някой си Годо. Говорят си. Идват още двама, говорят и те, после си отиват. Продължава очакването на Годо. Но кой е Годо? Така ли се нарича? Ще дойде ли? И има ли го изобщо?

мизантроп

МИЗАНТРОП – Театър Българска Армия

В пиесата „Мизантроп” става дума за взаимоотношения и ситуации, в които всички сме попадали и сме претърпявали поражения. В нея се изобличават с толкова блясък и страст себелюбието, ласкателството и двуличието

Светици и перверзници

“Светици и перверзници” – Сатирата

Започнаха репетициите на най-новото заглавие в репертоара на Сатиричен театър “Алеко Константинов” – съвременната испанска пиеса “Светици и перверзници”!

Дон Кихот

Дон Кихот – Младежки театър „Николай Бинев“

Един от най-успешните и провокативни творчески тандеми –
режисьорката Веселка Кунчева и сценографа Мариета Голомехова – се е заел
със страхотната задача отново да извика на живот Рицаря на печалния образ.

Червено и черно

Червено и черно – “Зад канала”

Близо 200 години ни делят от издаването на „Червено и черно“ – роман
на Стендал, изпреварил своето време. На сцената на Малък градски театър „Зад канала“ се репетира адаптацията на Юрий Дачев Близо 2…

капан

Капан за самотен мъж

„Моят герой е един мъж, около когото се движи цялата история. Около него има една криминална случка. Няма обаче да разкривам точно каква. Въпросът е, че не може да разбере кой го лъже, лъжат ли го и така минава през много препятствия”, коментира актьорът Христо Пъдев.

убийство

Невинно малко убийство

Представлението е „черна комедия“, която разплита сложен любовен четириъгълник между две приятелски семейства. Една невинна шега ще въвлече героите във вихъра на неконтролируем сюжет, който ги пренася от тиха вечер у дома до сюрреалистична и опасна ситуация.

Една задръстена звезда

Една задръстена звезда

Една изключителна ситуация в един обикновен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на човека. Възможността да се надсмее над себе си дори тогава, когато говорим за неща, кодирани в същността му, като егоизма.

Постоянната съпруга

Постоянната съпруга

„Постоянната съпруга“ е блестящ пример за пикантна комедия на интригата, в чийто център е неминуемият любовен триъгълник. Действието се развива стремително, изпълнено с неочаквани ходове и още по-изненадващи обрати

частици-жена

Частици жена

Талантливо пресъздаденото лично страдание предизвиква съпреживяване по теми, от които съвременното изкуство рядко се интересува.

орфей

Орфей

Носителят на европейската театрална награда „Премио“ за 2017 г., световноизвестният словенски режисьор Йерней Лоренци, поставя на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ авторския си спектакъл „Орфей“.

Арсеник и стари дантели

Арсеник и стари дантели

Комедията „Арсеник и стари дантели” ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака – Мортимър Брустър. Той не може да устои на чара на красивата Илейн, както и на досадата да я изпраща всяка вечер и й предлага брак.

Лисичета

Лисичета

Знаковата пиеса на Лилиан Хелман ни въвлича в едно „хищно време“ и в едно семейство, втурнало се едновременно с неподозирана алчност, но и с предприемачески дух към просперитет, печалба и нови житейски хоризонти.

Искам вашия мъж

Искам вашия мъж

„Искам Вашия мъж“ е комедия на тънките чувства, болезнени надежди и невъзможните очаквания. Спектакъл за отчаяното търсене на любов, на близост, на нежност и на желанието да бъдеш с другия!

ЧУДЕСНА НЕДЕЛЯ ЗА CREVE COEUR

Чудесна неделя за Creve Coeur

Написана през 1975 – осем години преди Тенеси Уилямс да напусне света при нелепи обстоятелства в хотел в Ню Йорк. Както обикновено става при големите автори – той сякаш пише все една и съща пиеса.

Станете, за да легна аз

Станете, за да легна аз!

Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър е “Станете, за да легна аз!”. Спектакълът се играе на камерна сцена. В постановката са ангажирани едни от най-младите артисти на трупата.

Шоуто на Сюзан

Шоуто на Сюзан

Превод – Михаела Кацарова /
Постановка и музикална картина – Николай Ламбрев – Михайловски /
Сценография – Чайка Петрушева /
Мултимедия – Слави Георгиев /
С участието на – Маргарита Хлебарова /

СТЪПКА ПО СТЪПКА

Стъпка по стъпка

Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход в планината? Естествено си споделят, но не всичко, после без видима причина се карат и логично се сдобряват

Маргарита Хлебарова

Трима мъже и една Маргарита

В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации.

Помощ, имам две деца

Помощ, имам две деца!

“Помощ, имам две деца!” е история за всеки, който е, ще бъде, имал е или има баща. Истерично смешна и сърдечна среща с един мъж, който остава вкъщи с двете си малки деца

Театрални новини

Смях на сбогуване

Смях на сбогуване“ е комедия за истинското приятелство, за толерантността и радостта от живота. Героите преодоляват скръбта от загубата чрез смях, …

ЗАБРАНЕНИТЕ ФОКУСИ НА НЕНЧО

Забранените фокуси на Ненчо

Вие участвате в най-мащабния илюзионен спектакъл в България! Това са „ЗАБРАНЕНИТЕ ФОКУСИ НА НЕНЧО” – магично шоу с виртуозни фокуси, блестящи илюзии, много хумор и… малко тъга.

ДЕБЕЛЯНОВ И АНГЕЛИТЕ

“Дебелянов и ангелите” в Пловдив

„ Нежност, нежност, нежност във всяка прошепната реплика. Сякаш истински ангел седи до теб в залата и нежно, нежно, нежно те гали, докато изживяваш пъстрия букет от емоции, които събужда в теб спектакълът.

Театрални новини

Сатирично кабаре в “Сатирата”

САТИРИЧНО КАБАРЕ (Място за похвали и оплаквания) е иронично намигване към реалността, към живота такъв, какъвто е около нас смешен, тъжен, безкомпромисно нелеп и нелогичен.

ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ

Опит за летене

Всичко в тази смешно-драматична история започва с появата на един скитащ балон, откъснал се от фронтовете на Втората световна война, който изневиделица се появава над Аврамови махали.

Театрални новини

Тъпи ентусиасти

Нарекли сме градчето, в което разполагаме действието, „Балкан Карашък“. Заселили сме го с четири общности – българска, арменска, еврейска и турска

Театрални новини

Да се провреш под дъгата

Шестима безнадеждно болни от туберкулоза мъже са настанени в планински санаториум в края на Втората световна война.

Театрални новини

Синът

Сюжетът, избран от Флориан Зелер, около който се разгръща напрежението в „Синът“, може да бъде „бъде взет назаем“

Театрални новини

Бонбон

Сцена „Апостол Карамитев“ Надявам се да се влюбите в Марчела, в онази част от нея, която все още живее на село, обича напуканите ръце на майка си, мечтае да стане учителка по литература

Театрални новини

Случайна среща

“Случайна среща” е романтична комедия на английския майстор на драматургията и телевизионните ситкоми Ерик Чапъл.

Театрални новини

Прелестите на изневярата

Постоянният стремеж да преодолееш самотата, да усетиш до себе си другия е показан в комедията „Прелестите на изневярата” с усмивка, през подчертаване на абсурда

Театрални новини

Вихрушка

Необходимо ли е да се оглеждаш в очите на човека до теб, за да разбереш кой си всъщност? Дали наистина си това, което другите виждат в теб? Трябва ли някой да те погледне, за да почувстваш

Театрални новини

Спектакли онлайн

В периода на извънредно положение театъра търси адекватни действия за контакт със своята любима публика.

Театрални новини

Всички освен мен

Повече от всичко Майк мечтае да се ожени за Фернанда, така че му предстои да премине през взискателната проверка на бъдещия си тъст.

Театрални новини

Телевизиона мрежа

Трябва не само да „преведем“ филмовата специфика на сценичен език, а главно да пренесем посланията на автора до съвременния зрител.

Театрални новини

Кафе с претенция

„КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” се играе на сцена МИРАКЪЛ в теаъра на Българската армия

Театрални новини

#мъжътмиевиновен

А ако от чутото ви залива вълната на съмнението, значи сте жена. И в двата случая сте в капана.