спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Спектакли онлайн

Театрални новини
Категория:
В периода на извънредно положение театъра търси адекватни действия за контакт със своята любима публика.

НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ИЗЛЪЧВА ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗПЛАТНО ОТКЪСИ ОТ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

Откъси от 10 от най-хитовите си, присъстващи в актуалния репертоар, спектакли, ще излъчи онлайн в рамките на повече от месец Народният театър „Иван Вазов”. Представленията ще могат да се гледат от 6 април до 3 май 2020 г. на стрийминг в YouTube канала на театъра с начален час 19:05 ч. Онлайн излъчванията ще бъдат в рамките на 15 до 30 минути от началните действия на всеки един от подбраните спектакли 

Времевото ограничение на излъчванията се налага заради правата, които не позволяват показването на цели представления онлайн, но това е начинът, по който Народният театър протяга ръка към зрителите си с покана да бъдем заедно в момент,  когато нямаме достъп един до друг, а повече от всичко искаме да продължим да бъдем заедно.

Преди две седмици Народният театър излъчи чрез онлайн стрийминг първата част от „Един безумен ден”, а в Деня на театъра повече от 10 000-15 000 зрители видяха онлайн шедьовъра на Йордан Радичков „Опит за летене”.

Първият спектакъл, чиито 30-минутен откъс ще може да гледа онлайн, е „Дивата патица” от Хенрик Ибсен, режисиран от Крис Шарков и с участието на Ана Пападопулу, Елена Телбис, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Цветан Алексиев, Илиана Коджабашева, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов и Васил Илиев.

Следващите онлайн спектакли са, както следва: 9 април, четвъртък – „Даскал”, 12 април, неделя – „Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, 15 април, сряда – „Наблюдателите”, 18 април, събота – „Лисичета”, 21 април, вторник – „Бащата”, 24 април, петък – „Братя Карамазови”, 27 април, понеделник – „Калигула”, 30 април, четвъртък – „Любовникът”, 3 май, неделя – „Един безумен ден – втора част”.

Народният театър използва възможността и да благодари на всички, които изпратиха и продължават да изпращат видеозаписи на деца, рецитиращи стихотворения на Иван Вазов в рамките на инициативата „Препрочитате Вазов”. Това също е част от желанието ни да имаме жива връзка, изпълнена с творчество, изкуство и дух. И силно се надяваме, че това ще помогне на всеки един от нас да си отговори на много въпроси, както и че светът, в който ще бъдем отново заедно, ще бъде друг – с повече отговорност, любов и стремление едни към други.

Свързани публикации
Артисти
Новини