спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Знаковата пиеса на Лилиан Хелман ни въвлича в едно „хищно време“ и в едно семейство, втурнало се едновременно с неподозирана алчност, но и с предприемачески дух към просперитет, печалба и нови житейски хоризонти.

от Лилиан Хелман

СЦЕНИЧНА ВЕРСИЯ – Бина Харалампиева
РЕЖИСЬОР – Бина Харалампиева
СЦЕНОГРАФ – Свила Величкова
КОСТЮМОГРАФ – Свила Величкова
КОМПОЗИТОР – Асен Аврамов

С участието на: АНА ПАПАДОПУЛУ, ДАРИН АНГЕЛОВ, ИВАН ЮРУКОВ, ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, ХРИСТО ПЕТКОВ, ЦВЕТАН АЛЕКСИЕВ, ПАРАСКЕВА ДЖУКЕЛОВА, МАРИН РАНГЕЛОВ, РАДИНА БОРШОШ

Знаковата пиеса на Лилиан Хелман ни въвлича в едно „хищно време“ и в едно семейство, втурнало се едновременно с неподозирана алчност, но и с предприемачески дух към просперитет, печалба и нови житейски хоризонти. За какво копнеят Хюбърдови, към какво се стремят с див устрем, готови да прекарачат и морални задръжки, и семейни сантименти, и социални правила – искат да се измъкнат от теснотията и ограниченията на съществуването си или да спечелят много пари? Разтърсеното от конфликти семейство в американския Юг е пометено от стихията на най-важните въпроси, които настойчиво си задаваме и днес: Тъждествени ли са щастието и богатството? Какъв е смисълът на любовта в един разтърсен от меркантилност свят? Отвън или отвътре е продиктуван избора да се превърнем в жищници или в жертви? Времето или човекът налагат ценностите?

Народен театър “Иван Вазов”

Свързани публикации
Артисти
Новини