спектакли / премиери / профили на актьори / онлайн билети за театър

Премиера
Нора

“НОРА” в Народния театър

Хенрик Ибсен създава пиесата си „Куклен дом“ през 1879 г. в Рим и Амалфи. Премиерата е през декември 1879 г. в Кралския театър в Копенхаген. Впоследствие пиесата често се поставя като „Нора“ – по името на главната героиня.

В очакване на Годо

В очакване на Годо – Театър Българска Армия

Двама души чакат до едно дърво. Чакат някой си Годо. Говорят си. Идват още двама, говорят и те, после си отиват. Продължава очакването на Годо. Но кой е Годо? Така ли се нарича? Ще дойде ли? И има ли го изобщо?

мизантроп

МИЗАНТРОП – Театър Българска Армия

В пиесата „Мизантроп” става дума за взаимоотношения и ситуации, в които всички сме попадали и сме претърпявали поражения. В нея се изобличават с толкова блясък и страст себелюбието, ласкателството и двуличието

Светици и перверзници

“Светици и перверзници” – Сатирата

Започнаха репетициите на най-новото заглавие в репертоара на Сатиричен театър “Алеко Константинов” – съвременната испанска пиеса “Светици и перверзници”!

Дон Кихот

Дон Кихот – Младежки театър „Николай Бинев“

Един от най-успешните и провокативни творчески тандеми –
режисьорката Веселка Кунчева и сценографа Мариета Голомехова – се е заел
със страхотната задача отново да извика на живот Рицаря на печалния образ.

Постоянната съпруга

Постоянната съпруга

„Постоянната съпруга“ е блестящ пример за пикантна комедия на интригата, в чийто център е неминуемият любовен триъгълник. Действието се развива стремително, изпълнено с неочаквани ходове и още по-изненадващи обрати

частици-жена

Частици жена

Талантливо пресъздаденото лично страдание предизвиква съпреживяване по теми, от които съвременното изкуство рядко се интересува.

орфей

Орфей

Носителят на европейската театрална награда „Премио“ за 2017 г., световноизвестният словенски режисьор Йерней Лоренци, поставя на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ авторския си спектакъл „Орфей“.